DUYGU ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ
DUYGU ODAKLI TERAPİ NEDİR?
Duygu Odaklı Terapi birincil, ikincil ve araçsal duygular ile ilgilidir. Peki bu birincil, ikincil ve araçsal duygular ne demektir?Bireyin bir olay karşısında verdikleri ilk, aniden beliren ve hızlı bir şekilde ortadan yok olan duygularımız birincil duygularımızdır. Birincil duygularımızı örtmek, maskelemek için kullandığımız duygularımız ise ikincil duygularımızdır. Şimdi bu iki duyguyu bir örnekle açıklayalım: İş yerinde müdürünüzün sizin bölümünüzle ve ekip arkadaşlarınızın tümüyle toplantı düzenlediğini, sadece sizi toplantıya dahil etmediğini düşünelim. İlk verdiğiniz tepki kırılmak, üzülmek olur ve buna birincil duygu deriz, kırgınlığınızı ve üzüntünüzü gizlemek, perdelemek için kullandığınız ikincil duygunuz ise kızgınlık ve öfkedir. Kırılma ve üzülme duygumuzun yerini artık ikincil duygumuz olan öfke ve kızgınlık almıştır. İkincil duygular bireylerin savunma mekanizmalarıdır, zayıf yönümüzü baskılamak, gizlemek için kullandığımız duygulardır.
Duygusal şantajda sıkça kullandığımız ya da maruz kaldığımız duygular ise Araçsal Duygularımızdır. Araçsal Duygular diğer insanların bizim istediğimiz gibi olmalarını, bizim istediğimiz tepkiyi vermelerini sağlayan duygulardır. Araçsal duygularımızı kullandığımızda, kişileri isteğimiz doğrultusunda yönlendireceğimizi biliriz. Örneğin; bir bebek ya da çocuk, ağladığı zaman ona daha nazik davranıldığını, istediğini daha kolay aldığını görür ve bunu devam ettirir. Araçsal duygular bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde açığa çıkmaktadır.
DUYGU ODAKLI TERAPİNİN BAZI FAYDALARI:
Duygu Odaklı Terapide kişinin duygularını keşfetmesi, tanıması ve bu duyguların üzerinde kontrolü ele alması sağlanır, bireyler ikincil duygularının perdelerini aralayıp, aslında altta gizli kalmış birincil duygularına ulaşarak problemlerini çok daha kolay çözdüklerini fark ederler. Aynı zamanda bastırılmış öfke, üzüntü gibi duyguları da bireye Duygu Odaklı Terapi yardımı ile yaşatılır ve tüm bu olumsuz duyguların yerine yeni olumlu duygular inşa edilir. Olumsuz ve yıkıcı duyguya ulaşılır, daha sonra o duygudan ayrılıp daha olumlu duygu oluşturulur.
Aile ve çift sorunlarında duygu odaklı terapiden faydalanılabilir, çocuklarla iletişimde ve çocuk gelişiminde duygu odaklı terapi kullanılmaktadır. Mesela çocuk ağladığı zaman “bebek gibi ağlama” diyerek çocuğun üzüntü duygusunu bastırmasına sebep oluruz, bunu yapmak yerine empati yaparak “bu duruma üzüldüğünü biliyorum, herkes üzülebilir” şeklinde ifadelerle çocuğun duygularına daha kolay ulaşıp bu duyguları çocuğa ulaşmada kullanabiliriz.
Çiftlerde ise; duygusal olarak yakınlığı arttırmak için, etkinlikler yaptırılır. Birbirlerine olumlu ve olumsuz tüm duyularını güzel bir iletişim yolu ile ifade etmeleri sağlanır.
DUYGU ODAKLI TERAPİNİN AMACI ve HEDEFİ NEDİR?
Bireyelere farkındalık kazandırmak, duygularını açığa çıkararak duygu yönetimini ele almalarını sağlamak
EĞİTİM SERTİFİKASI NEREDEN ALINIR?
Duygu Odaklı Terapi Sertifikası Eğitimi, Cevher Eğitim vasıtasıyla, Uluslararası Psikologlar Derneği, Uluslararası Ruh Sağlığı ve Psikoterapi Derneği ile Üniversite iş birliği içinde yapılmaktadır. Eğitimin sonunda başarılı olduğunuz takdirde üniversite ya da dernek onaylı başarı sertifikanızı alacaksınız
SERTİFİKA NE İŞE YARAR?
Duygu Odaklı Terapi aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda Duygu Odaklı Terapinin kuram ve teknikleri uygulayabilirsiniz.
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?
Duygu Odaklı Terapi Eğitimine;
- Psikolog,
- PDR,
- Sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller,
- Aile Danışmanları,
- Psikoterapistler,
- Psikiyatristler,
- Aile Hekimleri başvurabilir.
✨Bu alanda çalışmak isteyen sosyologlar, çocuk gelişim uzmanları, hemşireler, ebeler, koçlar ve kişisel gelişim uzmanları bu eğitimi alabilirler. Bu alanlarda okuyan son sınıf öğrencileri de eğitime katılabilir..
✨ Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.
DUYGU ODAKLI TERAPİ SERTİFİKA PROGRAMININ MODÜLLERİ/İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN İLETİŞİME GEÇİNİZ.
+90 533 653 34 99
Bu eğitime isterseniz online ortamda katılabilirsiniz.
Profesyonel Duygu Odaklı Terapi profesyonel video eğitimine katılabilirsiniz.
Bu testi alanlara Aile Danışmanlığı Eğitimi de önerilmektedir.
Çok Talep Edilen Eğitimlerimiz İçin Lütfen Linke Tıklayınız…
Duygu Odaklı Terapi ile ilgili haberler için lütfen TIKLAYIN.
Duygu Odaklı Terapi Eğitiminin;
Süresi | 1-3 ay / 120 saat (100 Saat Teori + 20 Saat Süpervizyon) |
Uygulanış Şekli | Duygu Odaklı Terapi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı internet ortamında uzaktan eğitim şeklinde verilmektedir. Eğitime ait video ve dokümanlar kesin kayıt sonrası size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacağınız panele yüklenmiş olup, katılımcılar 7/24 istedikleri zaman sisteme girebilecek ve istedikleri kadar izleyebileceklerdir. Katılımcılarımız teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra İstanbul, Ankara ve Adana başta olmak üzere katılımcı yoğunluğuna göre birçok ilde uygulama ve süpervizyon eğitimlerini tamamlayacaklardır.Süpervizyon Eğitimlerine Katılmak Mecburi Olmayıp, Her Eğitimden 100 TL Katılım Ücreti Alınır. |
Katılımcı Sayısı | 15 |
Sınav Tarihi | Her eğitim programının son haftası |
Sınav Şekli ve Türü | Çoktan seçmeli sınav olup, uzak tan eğitim sistemi üzerinden yapılır. |
Sınav Hakkı | Tüm katılımcılarımız 5 kez sınav hakkına sahiptir. Sınav ücreti alınmaz. |
Sınav Başarı Puanı | Sınavda Başarılı Olmak İçin En Az 50 Almak Gerekir. |
Sertifikası | Devlet Üniversitesi Onaylı ya da Dernek Onaylı Sertifika verilecektir. |
Ödeme Seçenekleri | Havale/EFT – Kredi Kartına 9 Taksit – ATM |