Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Kursu
Disleksi Nedir?
✨ Disleksi kelime anlamı olarak “yaşanan zorluk” anlamına gelmektedir. Bireyin ortalama ya da daha üstün bir zekaya sahip olmasına rağmen yaşadığı öğrenme problemidir. Bu durum okuma yazma döneminde ortaya çıkmakta olup, bireyin okuma, yazma, dil ve aritmetik becerilerinde gözlemlenir. Disleksi beynin sol lobundaki doğuştan gelen farklılaşma ile otaya çıkmaktadır, dislektik kişilerin beyni bilgiyi farklı şekilde değerlendirmekte bu da okuma, yazma, sıralama gibi konularda güçlük ortaya çıkarmaktadır. Genellikle okuma bozukluğu olarak kendini gösteren disleksi dikkat ve hafızayı da olumsuz etkileyen bir öğrenme bozukluğudur.
Disleksi Eğitmenlik Eğitiminin Amacı Nedir?
✨ Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Kursu, katılımcıların disleksiyi tanımlama ve doğru değerlendirmelerde bulunarak bireyin öğrenme ve uyum problemini ortadan kaldırmaya yönelik egzersizler düzenleme ve koordinasyon kurma alanında uzmanlık kazanmalarını amaçlar. Disleksi Eğitmenlik Eğitimini alan uzmanlar, dislektik çocuğun sınıfta ve arkadaş çevresinde farklılığını ortadan kaldırmaya yönelik bir takım önlemler alma ve stratejiler belirleme yeterliliği kazanmaktadır.
✨ Ülkemizde öğrenme güçlüğü olmasına rağmen bu durumu tespit edilemeyerek yanlış yönlendirilen bireyler oldukça fazladır ve bu nedenle eğitim önemlidir.
Disleksi Eğitiminin İçeriği Nedir?
- Nedir ? Ne Değildir ?
- Tarihçesi
- Nedenleri
- Belirtileri
- Bilgi İşlem Modeli.
- Alt Kategorileri ve Alt Grupları
- Disleksi ile İlgili Mitler ve Gerçekler
- Disleksi ile İlgili Sosyal ve Duygusal Sorunlar 1 – 2
- Disleksi ile İlgili Uygulanabilecek Stratejiler
- Ebeveynler ve Öğretmenler Nasıl Yardımcı Olabilirler
- Görsel Motor Açığı
- İşitsel İşlem Bozukluğu
- Disgrafi – Yazılı Anlatım Güçlüğü
- Dispraksi –Sözsüz Öğrenme Güçlüğü
- Diskalkuli- Matematik Bozukluğu
- Öğrenme Güçlüğü ile Yaşamak
Öğrenme Güçlüğü Çeşitleri Nelerdir?
Öğrenme güçlüğü kendi içinde sınıflara ayrılır. Sınıflandırmada en çok karşımıza çıkan ve ilgilenilmesi gereken başlıklar:
- Okuma güçlüğü
- Yazma güçlüğü
- Aritmetik güçlük
olarak üç grupta ele alınır.
Okuma güçlüğü (disleksi)
Bu güçlüğü yaşayan birey genel olarak harfleri karıştırır, kelimeleri anlamlandırsa bile bunları birbirleri ile ilişkilendirerek cümle oluşturmada zorluk çekerler. Bireyin okuma güçlüğü yaşıtlarına göre geriden takip ettiği için genelde ilkokula başlamadan önce fark edilmez.
Yazma güçlüğü (disgrafi)
Yaşıtlarına göre yavaş yazar, kelimeleri yanlış yazar, dil bilgisi hatası yapar, noktalama yanlışları yapar, yazarken boşluk bırakmaz ya da gruplandırarak yazar, yazılarında genel öğreti ve belli bir düzen bulunmaz çoğunlukla ünlü harfleri kullanmazlar, ünsüz harfleri tersine çeviriler.
Aritmetik (Matematik) güçlüğü (diskalkuli)
Bu bireyler, temel işlemleri yapmakta zorluk yaşarlar, parmak hesabı yaparlar, problem çözmede ciddi sıkıntılar yaşarlar, yavaştırlar, matematiksel sembolleri işaret ve terimleri anlamada zorlanırlar ya da karıştırılar, çarpım tablosunu ezberlemekte ciddi zorluk yaşarlar.
Öğrenme güçlüğü çeken bireyler bunlarla birlikte; motor becerilerinde, ev ödevi yapma konusunda, yer yön tayininde ve yaşıtlarına göre daha geride seyreder.
Yapılan araştırmalara göre;
Öğrenme güçlüğü daha çok okuma-yazma becerilerinde bozukluk olarak görülür ve daha çok erkek çocuklarında öğrenme güçlüğüne rastlanılmaktadır.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimine Kimler Katılabilir?
✨ Mesleki kariyerine yetkinlik eklemek isteyen; Psikolojik danışmanlar, özel eğtim öğretmenleri, konuşma terapistleri, aile ve yaşam danışmanları, çocuk gelişimi öğretmenleri, üstün zekalılar öğretmeni, bu bölümleri okuyan son sınıf öğrencileri başta olmak üzere özel hayatında da bu eğitimi kullanmak isteyen herkes katılabilir.
Detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişim kurunuz.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimini almak ve detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişim kurunuz.
Disleksi ile ilgili haberler için lütfen TIKLAYIN.
Çok Talep Edilen Eğitimlerimiz için lütfen TIKLAYIN.
Dsileksi Eğitmenlik Eğitiminin;
Süresi | 3 ay / 80 saat |
Uygulanış Şekli | Uzaktan Erişim |
Katılımcı Sayısı | Her grup 15 kişi ile sınırlıdır |
Sınav Tarihi | Her eğitim sonunda sınav yapılmaktadır. |
Sınav Şekli ve Türü | Sınav çoktan seçmeli 20 soru olarak uygulanmaktadır. |
Sınav Hakkı | 5 sınav hakkı mevcuttur. Sınav ücreti yoktur. |
Sınav Başarı Puanı | 50 ve üzeri puan geçmek için gereklidir. |
Sertifikası | Devlet Üniversitesi onaylı sertifika adresinize kargolanır. |
Ödeme Seçenekleri | Havale/EFT – Kredi Kartı ile Ödeme – ATM |